برگزاری جلسه تخصصی تولید و نگهداری سیب زمینی با حضور مهمانانی از هلند در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی
۱۳۹۶/۰۴/۲۶

برگزاری جلسه تخصصی تولید و نگهداری سیب زمینی با حضور مهمانانی از هلند در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

جلسه تخصصی محصول سیب زمینی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی ، اعضای کانون سیب زمینی کاران کشور،محققین مرکز تحقیقات و برخی از تولید کنندگان سیب زمینی همچنین مهمانانی از کشور هلند به منظور بررسی وضعیت تولید بذر و محصول سیب زمینی و نیز نگهداری و کاهش ضایعات و مباحث تجارت و بازرگانی این محصول روز شنبه ۲۴ تیرماه در محل اتاق جلسات برگزار گردید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این جلسه گفت : در بحث تولید  قدمهای زیادی برداشته ایم و درافزایش تولید درواحد سطح، ماشین آلات , امکانات, ابزار و بالاخص دانش کشاورزی، استنباط ما اینست که زیاد مشکلی نداریم واگر مشکلی هم هست می توانیم حل نماییم .
مجتبی مزروعی افزود: با توجه به سطح تحصیلات نسل جوان کشاورزان و میزان فارغ تحصیلات بخش کشاورزی که وارد عرصه کار میشوند، اطلاعات علمی روز دنیا بین محققین و تولید کنندگان بسیار سریع منتقل میشود و به همین دلیل  سیب زمینی کاران ما عموما ازسطح دانش خوبی برخورداندو توانایی کسب اطلاعات روز دنیا را دارند. 
وی  ادامه داد: مشکل ما مجموعه  اقدامات  بعد از تولید  یعنی حفظ, نگهداری و انبارداری همچنین مرحله بعدی تجارت و بازرگانی سیب زمینی است.
وی  بیان کرد :  ما توانایی نگهداری محصول را برای تمام سال نداریم و  به  همین دلیل به تکنولوژی انبارداری وشرائط حفظ محصول سیب زمینی در طول سال نیاز داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  اظهار داشت:البته بخشی از مشکل ما به  نبود یک سیستم تشکیلاتی ,صنفی و انجمن  بر می گردد که محصول را از تولید کننده  خریداری  و در جای مخصوص  انبار و نگهداری نماید چه بسا اینکه بیشترین ضرر تولید کننده در هنگام  ورود  و عرضه همزمان محصول در یک بازه زمانی است ، چون توانائی نگهداری محصول را ندارد دچار ضررو زیان میشود.
محتبی مزروعی با اشاره به اینکه  برای  ارتقاء  فرهنگ مصرف باید کار ترویجی صورت بگیرد. خاطر نشان کرد:در مقایسه با  میزان بالای مصرف برنج  و گندم درکشور، مصرف سیب زمینی جامعه ما در حد متوسط جهانی نیست واز سوی دیگربا توجه به ارزش غذایی سیب زمینی در مقابل برنج و گندم و همچنین  با توجه به محدودیت شدید ذخائر آبی که با آن روبرو هستیم ومزیت میزان مصرف آب ونیز افزایش تولید در سطح محصول سیب زمینی  نسبت به گندم و برنج، باید با یک کار علمی و برنامه ریزی شده صورت گیرد.
وی در پایان اظهار امیدواری نمود که در بحث نگهداری و انبارداری و نیز تجارت وبازرگانی این محصول   ازتجارب ارزنده کشور هلند  استفاده شود.


منبع : خبرنگار:استاد
تعداد بازدیدها : ۹۴
مطالب مرتبط با این موضوع :

دریافت تصاویر خبر
نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید